sâmbătă, 19 decembrie 2009

Temperamentele...

Am citi recent cartea "Dieta celor patru temperamente-Dr Paul Dupont" si m-am gandit ca v-ar prinde bine sa va notati cate ceva despre tema asta:

1- SANGVINIC- ( aer, sange, primavara ) Semne zodiacale: Balanta,Varsatorul,Gemenii - ESTE CARACTERIZAT PRIN CALD SI UMED. PRIMAVARA O SUPORTA GREU. TRASATURI POZITIVE: rezistenta la echilibru psihic, rapiditate, vioiciune, calm, maxima adaptabilitate, sociabilitate,GENEROZITATE,VOINTA,ENTUZIASM,BUN-SIMT; TRASATURI NEGATIVE: intensitate a emotiilor si superficialitate a sentimentelor, nazuinta spre schimbare, inconstanta, multumire de sine. Temperamentul sangvinic necesita un regim alimentar vegetal nici prea umed, nici prea cald, nici prea sarat; Ceaiurile digestive usor amare ii pot face mult bine”, constata Paul Dupont. De asemenea, sangvinicilor le sunt indicate bauturile usoare, spre exemplu vinurile cu o concentratie de alcool mai mica, supa de legume si sucurile de fructe precum cel de para sau de mar. In alimentele utilizate in dieta sangvinicilor neaparat trebuie incluse legume si fructe ca varza, gutui, fasole, orz, struguri, orez. Temperamentul sangvin este predispus la consumul excesiv de dulciuri si grasimi si de aceea ii sunt recomandate complementele alimentare pe baza de papadie si crom. Temperamente pasionale, in intimitatea sexuala, sangvinicii se aprind foarte repede. Persoane indraznete si capricoase, nu se dau inapoi atunci cand sunt provocate. Fie ca sunt indragostite sau nu, adora sa se lase purtate pe aripa clipei. Mai ales daca sunt indragostite, afectivitatea si dovezile sale de iubire nu mai cunosc absolut nicio cenzura. Devin lipsite de inhibitii.
Traiesc exact ceea ce simt si inteleg cel mai bine de ce amorul este considerat o arta. In conceptia acestora, cele mai frumoase clipe de iubire sunt cele de dupa cearta, caci doar atunci cand sunt tensionate, organismul atinge capacitatea maxima de a raspunde tuturor stimulilor.
Impetuoase si nestingherite, nu raman niciodata in pana de cuvinte. Vorbesc mult, soptesc mult, obosesc uneori cu pasiunea si freamatul lor, se consuma, experimenteaza si se gandesc, nu de putine ori, la propria placere, mai presus de cea a partenerului.
Zonele sale erogene sunt localizate in regiunea capului si a urechilor. Mangaierile calde in lobul urechilor ii provoaca fiori pe sira spinarii. BOLILE LOR:ACCDENTE VASCULARE CEREBRALE,ANEVRISMUL,HIPERTENSIUNEA,GUTA,ABCESE,FURUNCULE SI CELE LEGATE DE SUPRAPONDERABILITATE,

2- FLEGMATIC ( apa, flegma, iarna)- Semne zodiacale:scorpion,rac,pesti. ESTE CARACTERIZAT PRIN RECE SI UMED-NU SUPORTA IARNA TRASATURI POZITIVE: RABDARE,BLANDETE,PROFUNXZI, SENTIMENTALI,PERSEVERENTI toleranta, calm, perseverenta, echilibru, rabdare, capacitate eforturi indelungat, sentimente durabile; trasaturi negative:MOI,APATICI,LENESI,INDECISI,PASIVI, adaptabilitate dificila, reactivitate redusa, inclinatie spre rutina, refuz pentru schimbari.
Aflat sub semnul apei, temperamentul flegmatic trebuie sa fie moderat printr-un regim alimentar cald si uscat, alcatuit din legume sarate si aromatice, precum si din produse marine cu un continut bogat de iod. In ceea ce priveste flegmaticii, constata Paul Dupont, acestora le sunt recomandate bauturile calde: vinurile vechi, supele de cereale, supele de paste si consumarea de bauturi alcaline intr-o cantitate mica. Din dieta flegmaticilor nu trebuie sa lipseasca alimente precum usturoiul, vinetele, telina, ceapa, ridichea neagra, patrunjelul. Pentru intarirea ficatului si intarirea energiei sunt recomandate complementele alimentare pe baza de hrean, creson si ridiche neagra.

Flegmaticul - Firii linistite si calme a flegmaticului ii displac excesele de orice natura. Chiar si atunci cand vine vorba de comportamente sexuale si acte intime, flegmaticul este cel mai mare adept al stabilitatii si al conformismului.
Pe plan intim, este metodic si lent, nu-i place sa se grabeasca, ci sa savureze, ceea ce provoaca multa bataie de cap unui partener mai energic. Vrea sa creeze o atmosfera placuta, iar imaginatia sa este starnita mai mult vizual decat prin gesturi si atingeri.
Pentru un flegmatic, foarte importanta este cunoasterea deplina a partenerului. Pe masura ce relatia evolueaza, si flegmaticul gusta din ce in ce mai mult deliciile vietii intime. Adora sa-si alinte si sa-si mangaie partenerul, iar trupul sau reactioneaza la fiecare stimul prin fiori de placere.
Instinctele sale il ajuta sa intuiasca care sunt zonele erogene ale partenerului, insa propriile zone erogene sunt mai greu de descifrat. Se infioara tot daca atingi in zona lombara.BOLILE:SCURGERI MUCOASE CRONICE,ASTM,GUTURAI,DIAREE


3- COLERIC (foc, bila galbena, vara)-Semne zodiacale: capricorn,taurul,fecioara. ESTE CARACTERIZAT PRIN RECE SI USCAT, NU SUPORTA TOAMNA TRASATURI POZITIVE: vointa puternica,IMAGINATIE,CREATIVITATE,STABILITATE generozitate, procese afective intense, reactii intense, fire pasionala; TRASATURI NEGATIVE :USOR PESIMISTI,MELANCOLICI,EGOISTI,VULGARI nestapanire de sine, impulsivitate, agitatie, nerabdare, inclinatie spre exagerare, iritabilitate, agrsivitate, explozivitate emotionala.Login | Inregistreaza-te | Parola uitata
Dieta Colericilor – Colericii iubesc viata asa cum este ea, cu bune si rele, facand risip de energie si de entuziasm. Spontani, nervosi, irascibili, exagerand in tot ceea ce fac, lipsiti de rabdare, colericii trec cu usurinta de la o stare la alta si de la o dieta la alta. Echilibrul si stabilitatea nu reprezinta tocmai punctele lor forte, insa sunt inzestrati cu o rezistenta fizica iesita din comun. Iubesc efortul mai ales atunci cand acesta se concretizeaza in rezultate. Nici ei nu au rabdarea si timpul necesar pentru a urma o dieta pe termen lung. Daca rezultatele dietei nu pot fi constate in scurt timp de la inceperea ei, or sa inceapa o alta. Nu le lipseste vointa, ci motivatia.

Semne al pamantului, colericilor li se potriveste un regim alimentar umed si cald, alcatuit din vegetale intaritoare si dulci. Printre bauturile pe care ar trebui sa le consume se numara cele pe baza de lemn-dulce si ghimbir, supele de legume calde si vinurile vechi si generoase. De asemenea, din alimentatia colericilor nu ar trebui sa lipseasca migdalele dulci, sucul de lamaie, maslinele, nucile verzi, susanul, rodia sau fisticul. Colericii sunt predispusi la afectiuni legate de circulatia sangelui, de aceea le sunt indicate complementele alimentare pe baza de sfecla rosie si lamaie. Acestea diminueaza surplusul de grasime de pe ficat si curata sangele. picioarele sale, iar el... el este regele. De fapt, lucrurile stau exact pe dos. Cu o mare putere de seductie, colericul are impresia ca el este cel care cucereste, lasandu-se, in schimb, cucerit de fiecare data.
Ori de cate ori cand se indragosteste are impresia ca aceasta iubire va fi si ultima. De cele mai multe ori, insa, confunda notiunea de ‘iubire’ cu cea de atractie sexuala. In intimitate, ii place sa fie el cel care preia controlul si initiativa.
Ii place sa-si sarute partenerul fie pasional si dramatic, fie gentil si cu rafinament. Ii place, uneori, sa fie si rasfatat. Ii plac masajele prelungite si mangaierile pline de pasiune.
Si-ar dori sa atinga extazul in fiecare clipa de intimitate pe care o traieste, insa de fiecare data se grabesste sa ajunga in acel punct. Atunci cand reuseste insa, timpul si inima par sa stea in loc.
Intreg corpul este o zona erogena, insa mangaierea gatului sau a cefei ii provoaca colericului cele mai subtile senzatii.
BOLI:SISTEMUL NERVOS( DEPRESIILE PSIHICE),SPLINA,MALADIILE SCLEROTICE,NODULARE,CHISTICE SI LITIAZICE

4- MELANCOLIC( bila neagra, pamant, toamna)-Semne zodiacale: berbec,leu,sagetator ESTE CARACTERIZAT PRIN CALD SI USCAT-NU SUPORTA VARA TRASATURIPOZITIVE: simt al datoriei, responsabilitate, sarguinta, procese afective intense,INDRAZNEALA,SERVIABILITATEA,TONUSUL migala, profunzime; TRASATURI NEGETIVE; SE ENERVEAZA USOR SI DEVIN COLERICI,MANDRI,AUTORITARI,RAZBUNATORI,GELOSI,SUSPICIOSI capacitate de lucru redusa in conditii de suprasolicitare, neincredere in sine, pesimism, sensibilitate acuta.
Regimul alimentar indicat melancolicilor presupune includerea de vegetale agrementate cu condimente usor acide precum laptucile cu otet. Nu trebuie sa ignore insa nici consumul de apa minerala naturala (partial carbogazificata) sau de suc de fructe usor acid pentru ca acesta este benefic sanatatii lor. In legumele si fructele indicate flegmaticilor intra caisele, castravetele, - Perfectionist convins, melancolicul ar vrea sa transforme placerea pura in momente de neuitat. Cu meticulozitate si rabdare, isi pune in aplicare din timp planul de bataie, incercand sa-i provoace mai intai partenerului sau placere si abia apoi propriei persoane.
Tinde sa uite, insa, de ceea ce inseamna spontaneitatea si naturaletea. Implinirea sexuala nu-l multumeste decat daca e urmata si de cea spirituala.
Partenerul unui melancolic ar trebui sa se dedice in intregime zonelor erogene ale acestuia, iar sub indrumarea acestuia, mangaierile pline de delicatete si tandrete pe partea interioara a coapselor se pot transforma cu usurinta intr-un preludiu ce precede trairea intensa a iubirii.
Atunci cand melancolicul nu-si planuieste atractia si placerea si se lasa antrenat de partener in jocul seductiei, devine jucaus si extrem de senzual. Chiar daca nu este preocupat sa experimenteze pe plan erotic, se simte fascinat de propunerile indraznete ale unui partener mai flexibil.BOLILE:AFECTIUNILE HEPATICE,BOLI DE PIELE DE TIP-ECZEMA,URTICARIE,DERMATITA SEBOREICA,GURA AMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu